AUTOBANDEN VUGHT, DEN BOSCH EN OMGEVING

Autobanden bepalen voor een grote mate de veiligheid van uw voertuig. Laat u op het gebied van autobanden daarom goed adviseren. In Vught, Den Bosch en omgeving kunt voor gedegen bandenadvies terecht bij Rowlin Autoservice.

Rowlin Autoservice heeft een breed aanbod van kwalitatievebetaalbare autobanden. Binnen elk budget kunnen wij u een passende oplossing bieden. Woont u in Vught, Den Bosch of omgeving? Wij nodigen u graag uit voor een bandeninspectie of gratis advies over de aanschaf van nieuwe banden.

HOE ONDERHOUD IK MIJN BANDEN?

Niemand zit te wachten op een lekke band of in het ergste geval een klapband. Daarom geeft de bandenspecialist van Vught, Den Bosch en omgeving u graag wat tips om het risico op deze vervelende gebeurtenissen te verminderen. Geef uw autobanden wat aandacht, dan krijgt u er wat veiligheid voor terug.

Uw autobanden zijn de verbinding tussen uw auto en het wegdek. De banden zorgen voor tractie en remvertraging op het wegdek, dit moet op een veilige en comfortabele manier gebeuren. Het is daarom enorm belangrijk dat uw autobanden in de juiste conditie verkeren. Banden bestaan voornamelijk uit natuur- en synthetisch rubber en zijn onderhevig aan enorme krachten en weersinvloeden. Houdt de conditie van uw banden daarom goed in de gaten. Dit kunt u doen door een visuele inspectie en het regelmatig controleren van de juiste bandenspanning.

BANDENSPANNING CONTROLEREN

 • Controleer de banden wanneer deze koud zijn. De banden zijn nog koud als u niet meer dan 5 kilometer heeft gereden.
 • U kunt bij de meeste tankstations terecht voor het controleren van uw bandenspanning en het oppompen van uw autobanden.
 • De juiste bandenspanning van uw auto kunt u vinden in het instructieboekje, de binnenkant van de tank klep of op een sticker in het portier van de bestuurder.
 • Let op: de fabrikant kan een afwijkende bandespanning hebben opgegeven voor het rijden met een auto met volle bepakking. Het is raadzaam deze aan te houden wanneer u bijvoorbeeld op vakantie gaat.
 • Stel de meter van de pomp in op de juiste spanning.
 • Schroef het dopje van het ventiel, sluit het mondstuk van de pomp erop aan en houd deze net zolang aangedrukt totdat de gewenste bandenspanning is bereikt. Meestal hoor je dan een signaal. Let er op dat je het mondstuk rechthoudt, zeker (licht)metalen ventielen zijn gevoelig voor breken).
 • Vergeet niet om ook het reservewiel te controleren.
 • Je kunt ook thuis de bandenspanning meten met een eenvoudige drukmeter die je op het ventiel aansluit.

SLIJTAGE CONTROLEREN

 • Het profiel van uw banden is de grootste indicator om de slijtage van uw banden af te meten.
 • U kunt zelf de profieldiepte eenvoudig meten met een schuifmaat.
 • De wettelijke norm en eveneens de norm voor de APK-keuring voor de minimale profieldiepte is 1,6mm. Rowlin Autoservice adviseert een minimale profieldiepte van 2 mm.
 • Banden die ouder zijn dan 6 jaar kunt u beter vervangen, ook al zit er voldoende profiel op. Het rubber van uw banden kan namelijk poreus worden.

ADVIES OP HET GEBIED VAN AUTOBANDEN?

Woont in Vught, Den Bosch of omgeving? Kom eens bij ons langs voor gedegen advies op het gebied van autobanden. U kunt ons 24/7 bereiken op 073- 785 06 96 of 06- 411 03 506 of laat een bericht achter via ons contactformulier!

Rowlin is aangesloten als montagepunt van Autobanden-365.nl